Zorgboog in Balans Eerstelijnbehandelcentrum, Dietiek, Fysiotherapie, Logopedie, Ergotherapie, Psychologie, ouderengeneeskunde, specialist - FitKitzz                                                                                                                                              HomeFitKitzz informatie,

Op dit moment zijn wij, de kinderpraktijk van Zorgboog in Balans,een beweeggroep gestart in Helmond,  voor kinderen van 2 tot 4 jaar, in samenwerking met JGZ. Dit vloeit voort uit het project 0-4 jaar waarin de Zorgboog participeert in het kader van Jong Helmond Lekker Gezond. Zorgboog in Balans wil hier een steentje aan bijdragen. Deze beweeggroep FitKitzz is al gestart in Beek en Donk bij sportcentrum COACH en in Helmond in Kinderpraktjk zorgboog in Balans, Scheepsboulevard 2 , Fitland Hotel 1e verdieping.

Vanuit verschillende consultatiebureaus is teruggekoppeld dat hier vaak door ouders naar wordt gevraagd. De beweeggroep is er met name voor de kinderen die in de doelgroep vallen met kans op overgewicht, waarbij er door cultuurverschillen niet veel beweging wordt aangeboden, gezinnen die het financieel moeilijk hebben en voor kinderen waarbij er kans is op een motorische ontwikkelingsachterstand. Daarnaast is het natuurlijk ook voor ouders en kinderen die het leuk vinden om te bewegen en tips te krijgen om fit te blijven!
De bijeenkomsten zullen één keer in de week plaatsvinden, op woensdagochtend van 9.00 tot 9.45 uur, voor vijf weken lang. Er wordt een eigen bijdrage van 2 euro 50 per bijeenkomst gevraagd. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 13 april. Aanmelden kan tot 11 april door een email te stuten naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Bij een minimum van vijf kinderen wordt er gestart en er kunnen maximaal acht kinderen meedoen. Als blijkt dat er meer vraag naar is zal er om de twee maanden een nieuwe groep worden gestart, mogelijk op verschillende locaties in Helmond, afhankelijk vanuit welke wijk in Helmond de meeste kinderen worden aangemeld.
Tijdens de beweeggroep is het de bedoeling dat ouder(s) en kind samen komen. We gaan drie kwartier samen bewegen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeute i.o.. Zij geeft vorm aan de inhoud van de bijeenkomsten en geeft tips waar nodig. Daarnaast worden er handige oefeningen voorgedaan en meegegeven die thuis lowbudget kunnen worden uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van het beweegprogramma is om ouders meer inzicht te laten krijgen over hoe belangrijk het is om voor deze kinderen in beweging te komen en hoe er op een leuke en efficiënte manier thuis kan worden geoefend.
Wij zouden aan jullie willen vragen om ouders met kinderen waarvan je denkt hier baat bij te hebben informatie te geven over de beweeggroep, zodat er een gerichte doelgroep kan worden aangesproken. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om als arts of verpleegkundige het desbetreffende gezin op te geven via de mail. Daarnaast kan de flyer worden meegegeven en/of uitgedeeld door JGZ aan wijkteams , peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, consultatiebureaus, is deze online te zien op de facebookpagina van Pluim en website van CJG gemeente Helmond . Ook kunnen jullie zelf vanuit de bijlage de flyer uitprinten.

Groetjes van het ZiB-team, Fitkitzz.
 
FacebookTwitter