Vinaora Nivo Slider
Logopedie
Zorgboog in Balans
Waarvoor kunt u bij (pre-)logopedie van Zorgboog in Balans Kinderpraktijk terecht

Voordat uw kind leert praten is het direct vanaf de geboorte, door te drinken, al hard aan het oefenen om de mondmotoriek volledig te ontwikkelen. Dit is nodig om later goed te kunnen spreken. Ook de communicatie tussen u en uw kind is van het begin af aan belangrijk voor de mogelijkheid tot het ontwikkelen van taal.
Sommige kinderen hebben hier moeite mee, omdat zij bijvoorbeeld niet goed kunnen zuigen aan de speen, veel oorproblemen hebben gehad of moeite hebben met het begrijpen van taal. De logopedist richt zich niet alleen op het verbeteren van eten, drinken en communiceren maar ook op het leren omgaan met beperkingen. Als u dit herkent bij uw kind, kunt u voor hulp terecht bij de (pre-)logopedist. De behandeling of begeleiding kan gericht zijn op:

·   Eet- en drinkproblemen, van baby’s tot pubers. 
(bijv. veilig slikken, acceptatie structuren en smaken, mondmotoriek trainen, aangepast bestek adviseren) 

·  Achterstand in spraak-/ taalontwikkeling of communicatieve vaardigheden.
(bijv. uitbreiden van woordenschat, luisterhouding oefenen,  verbeteren van zinsbegrip, omgaan met communicatieve situaties)
 
·   Alternatieve of ondersteunende communicatie (hulpmiddelen).
(bijv. gebruik pictogrammen ter verduidelijking, communicatie advies, ondersteunende gebaren)
 
De (pre-)logopedist oefent met uw kind vaak spelenderwijs zodat u ook een idee heeft hoe u thuis samen met uw kind op een leuke manier kunt oefenen. Ook wordt u als ouder begeleid en gecoacht wanneer dit nodig is. Eventueel zal ook de leerkracht van uw kind adviezen krijgen zodat de juiste ondersteuning in een optimaal stimulerende omgeving gecreëerd wordt. Wanneer dit nodig is zal de logopedist ook samenwerken met andere disciplines, zodat er één plan is om uw kind zo goed mogelijk te helpen.

Verwijzing en vergoeding
Logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Zorgboog in Balans Kinderpraktijk heeft overeenkomsten met alle landelijk opererende zorgverzekeraars. Behandeling vindt plaats op verwijzing van een arts.
 
Specialisatie en kwaliteit
De (pre-)logopedist is geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Paramedici en Register Pre-logopedie en is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met taalontwikkelingsproblemen en eet- en drinkproblematiek, óók bij verstandelijke beperking of gedragsproblematiek. Daarnaast is de (pre-)logopedist gediplomeerd in het aanbieden van:
Nederlands Met ondersteunende Gebaren en het behandelen van sensorische informatieverwerkingsproblemen.
FacebookTwitter