Vinaora Nivo Slider
Fysiotherapie
Eerstelijnsbehandelcentrum

Specialisaties

Bij Zorgboog in Balans werken gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij hebben zich in een bepaald deel van het vakgebied extra geschoold of een masteropleiding gedaan.

Geriatrie
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidproblematiek.

Lees meer over geriatriefysiotherapiesportfysiotherapie
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.
Lees meer over sportfysiotherapie

Manuele therapie 
De manueel therapeut  is een fysiotherapeut met extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de werverkolom.
Lees meer over manuele therapie

Bewegingswetenschapper
Een bewegingswetenschapper is iemand die technieken ontwikkelt om het bewegen voor mensen gemakkelijker te maken. Zo kan hij mogelijkheden onderzoeken om ouderen of mensen die revalideren beter te laten bewegen. De bewegingswetenschapper is vooral ook geschoold op het doen van onderzoek.

Behalve deze specialisaties kennen we in de fysiotherapie ook netwerken die zich specifiek bezig houden met een bepaalde aandoening. Deze netwerken verzorgen de extra scholing door regelmatig bijscholingen of symposia te organiseren.
Lees meer over de netwerken

Kijk bij behandelaars om te zien welke behandelaar de specifieke vaardigheden heeft waar u naar zoekt en op welke locatie zij werken.

FacebookTwitter